A Renault nem tart a Google és az Apple autóitól

2016.03.25. 06:07

Az utóbbi években, a Google és az Apple önvezető autófejlesztései kapcsán felmerült, hogy a tech-nagyágyúk akár veszélyessé is válhatnak a hagyományos autógyárakra. A Renault-Nissan vezér, Carlos Ghosn a New York Auto Show-n megosztotta a közönséggel saját véleményét: azt mondja, nem hisz ezekben az elméletekben.

Ghosn szerint a Google és az Apple tisztában van vele, hogy az autógyártás viszonylag alacsony profittal kecsegtetne. Ha ilyesmit terveztek volna, már rég vásárolhattak volna akár teljes autógyárakat is. „Már rég megtehették volna... de nem hiszem, hogy errefelé mennének a dolgok.” - mondta Ghosn, arra utalva, hogy ezen vállalatóriások számára egy ilyen üzlet még csak nem is lenne nagyon megterhelő anyagi szempontból.

A Renault-főnök azt mondja, valószínűbb, hogy az autóipar és a tech-ipar szoros összefogásának lehetünk tanúi a következő években. „Három jelentős erő, az elektromosítás, az önvezető rendszerek és az autók közti hálózatok kiépülése alapjaiban változtatja meg az iparágunkat, és csak most kezdjük megérteni, milyen mértékben. Úgy vélem, a következő öt évben több változásnak lehetünk tanúi, mint az előző fél évszázadban... Ebben a folyamatban rengeteget tanulhatunk a tech-ipartól, de ha versenyezni akarnak velünk, nekik is akad még tanulnivalójuk tőlünk.” - mondta Ghosn.