Nemcsak dögös, nagyon gyors is

2016.03.27. 10:01

A Halálos iramban filmek egyik sztárját nyerte meg a nemrég bemutatott F-Type SVR népszerűsítéséhez a Jaguar. Michelle Rodriquezt a nevadai sivatagban ültették be az új korszak kezdetét jelentő sportautóba, és kapott maga mellé egy instruktort is.

A videóban természetesen felhívják a figyelmet arra, hogy a felvételek egy forgalom elől elzárt szakaszon, profi szakember felügyelete mellett készültek. A sebességmérőre pillantva azt is láthatjuk, hogy a hivatalosan megadott 200 mérföld per órás csúcsot óránként egyetlen mérfölddel sikerült túl is szárnyalni – ez átszámolva 323 km/h körüli tempót jelent.

A színésznő elmondása szerint megdöntötte saját sebességrekordját, soha nem száguldott még olyan gyorsan, mint most az F-Type-pal. Hozzátette, minimális korrigálásra volt csupán szüksége, az autó pedig minden helyzetben jól reagált. Ugyanakkor sietve azt is hozzáfűzte, hogy felügyelet nélkül vélhetően soha nem repesztett volna háromszáz fölötti sebességgel.

Csak emlékeztetőként: a legdurvább F-Type-ba, az SVR-be egy ötliteres, kompresszoros V8-ast szereltek. Ez 6500-as fordulatnál adja le 575 lóerejét, míg a 700 newtonméteres csúcsnyomaték 3500 és 5000 között jelentkezik. Az összkerékhajtásra nyolcsebességes váltón keresztül jut el a teljesítmény. Nulláról százra 3,5 másodperc alatt gyorsul a Jaguar sportkocsija.

A britek már megnyitották a rendelés lehetőségét, az első példányokat pedig nyáron vehetik birtokba a vevők. A kupé változatokért 35, míg a kabriókért 36 millió forint körüli összeget kell kicsengetniük.