Mókusok hajtják a Jaguar villany SUV-ját?

2016.03.28. 07:21

A Jaguar két éven belül bemutat valamit, amit nem benzinmotor hajt – jelentette be Ian Callum, a márka formatervezési igazgatója. Nyilvánvalóan nem a dízelmotort találják fel újra: egyértelműnek tűnik, hogy villanyhajtású modell leleplezésére készülnek.

Callum vicces kedvében volt az AutoGuide-nak adott interjú során, ugyanis gyorsan hozzátette: egy pár hörcsög működteti majd az érkező modellt. A poénkodást félretéve azt valószínűsíthetjük, hogy a márka első hobbiterepjárója, az F-Pace kaphat majd egy teljesen elektromos változatot. Ezt roppant fantáziadúsan E-Pace-nek nevezhetik el.

Annak érdekében, hogy az érdeklődést csigázza, Callum azt is elmondta, még az idei év vége előtt nagy meglepetést láthatunk a Jaguartól. Ezt a gondolatmenetet aztán nem is bontogatta tovább, kétségek közt hagyva a riportert és az olvasókat is. Nem kizárt azonban, hogy Párizsban vagy Los Angelesben már megmutatják az E-Pace sorozatgyártás-közeli prototípus-változatát. A Jaguar villany-SUV-ja a Tesla Model X riválisa lehet, ha tényleg megvalósul.