Brazíliából jön a következő Jeep

2016.03.29. 18:14

A Jeep Compass és Patriot modellek, bár nem különösebben népszerűek – tíz éve piacon vannak. Az utódot várhatóan még az idén bemutatják: ez lesz az első Jeep, amelyet Brazíliában gyártanak majd az egész világ számára.

Ahhoz képest, hogy az autót még senki nem látta, eléggé sokat tudunk róla. A mini-Jeep, a Renegade megnagyobbított padlólemezére épül, amely a Fiat-GM kisautó-padlólemez egy továbbfejlesztett változata, és amelyre már építenek egy hasonló méretű és fazonú modellt, a Fiat Toro pick-upot. A különbség annyi, hogy a Renegade és a Cherokee közé illeszkedő modellt nem csak a helyi piacra szánják: Brazíliában készül majd a típus az összes piacra, beleértve az Egyesült Államokat is. Mindez azt is jelenti, hogy a típus alapvető felépítése követi a leköszönő Compass és Patriot modellekét, azaz önhordó struktúrára épül, keresztben álló motorral, és bár készül majd összkerék-hajtású változat, nem valószínű, hogy kiemelkedő terepjáró képességei lennének.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor jön el a bemutató pillanata, hisz korábban úgy tűnt, hogy már márciusban leleplezik a típust, de erre a mai napig nem került sor. Ám az így is valószínű, hogy az év közepéig leleplezik a típust, amelyet a VW Tiguan és a Mazda CX-5 közvetlen ellenfelének szánnak.