Ilyen Seatot még nem láttunk

2016.04.01. 15:36

Valószínűleg csak véletlen egybeesés, hogy épp április 1-én mutatták be a Seat versenygépét, amely nem igazán emlékeztet a spanyol gyártó pénzért megvehető autóira. A Leon STCC a skandináv túrakocsi-bajnokságban vesz részt a következő négy évben.

Úgy látszik, a skandináv bajnokság sziluett-kategóriája egyre népszerűbb lesz az autógyárak körében. Három éve a Dacia szállt be egy Saab alapú versenyautóval, most pedig a Seatnak épített hasonló versenyautót a PWR Racing nevű csapat. Az autónak a Daciához hasonlóan nincs köze az utcai Seatokhoz, formára inkább egy alaposan átdolgozott Audira emlékeztet, csak az orr-rész hordozza magán a jellegzetes Seat stílusjegyeket. Az autó műszaki megoldásairól csak annyit tudunk, hogy egy 3,5 literes. 420 lóerős V6-os motor hajtja a két hátsó kereket. Gyaníthatóan ugyanazt a középmotoros hajtásláncot alkalmazzák itt is, amelyet a korábban használt Saab formájú versenyautóikba is beépítettek.

Az STCC-ben természetesen nem csak a Seat indít hasonló, utcai autókra csak nyomokban emlékeztető versenygépet: a bajnokságban többek közt BMW, Volvo és Kia formájú autók is indulnak.