A 800 lóerős Navara csak a kezdet?

2016.04.03. 16:43

A Nissan-tuningban járatosaknak nem kell bemutatni a Severn Valley Motorsportot (SVM). A brit tuningműhely csinált már 1100 lóerős Qashqait is, és úgy általában nagyon értenek a GT-R motorjához. Azt vették elő most is, amikor a legerősebb Navara megalkotása volt a cél: 800 lóerőnél járnak, de a duplázás sem elérhetetlen.

Fél éve hogy kijött az új Navara, aminek a fő sellingpointja talán az egész marketingkampány alatt az volt, hogy ez egy nagyon személyautós pickup. Ez valamelyest árnyalja az SVM tettét, de akárhogy nézzük, a brit tunerek felhúztak nyolcszáz lőerőre egy platóst. Egész pontosan egy dupla kabinos Navarának estek neki, amely eredetileg a 2,3 literes ikerturbós, 190 lóerős dízellel jött ki a gyárból. Ezt cserélték le aztán a GT-R egy általuk feltúrbózott 3,8 literes, ikerturbós V6-osára, és kapott egy hatgangos duplaluplungos váltót mellé.

Az SVM a Navara kapcsán azt mondja, ez még csak az ízelítő, de bármi lehetséges. A bármibe tényleg minden belefér, a legőrültebb ötletekre is nyitott a cég. Olyannyira, hogy aki kéri, bő 70 millió forintnyi fontért állítólag ahogy van, átdobnak egy Navara-kasznit egy GT-R alapra. Azt mondják, ez a 800 lóerő még semmi, az 1500 lóerős határ is megoldható, és ha az ügyfélnek úgy tartja kedve, az egész mehet a hátsó kerekekre.