Egyetlen perc alatt összeáll az Aston versenygépe

2016.04.03. 07:03

Az Aston Martin több versenysorozatban is képviselteti magát a Vantage sportkocsin alapuló versenygépekkel. Az utcai autókat alapvetően Gaydonban készítik, onnan azonban néhány kiválasztott kasznit a Prodrive műhelyébe szállítanak. Ott aztán elkezdődik a kőkemény pályagépek készítése. Ez a folyamat nagyjából három hétig tart, a Prodrive-osok azonban úgy gondolták, összesűrítik egyetlen percbe a történéseket. Na, nem a munkatempót fokozták hihetetlen üteműre, csupán egy idősűrítéses, felgyorsított videót készítettek el.

A felvételeken látható versenyautó az FIA World Endurance Championship hosszú távú sorozatban áll rajthoz az idei évben. Annak is az LMGTE Am kategóriájában viaskodik Ferrarikkal, Porschékkal és Chevrolet Corvette-ekkel. A volánnál Paul Dalla Lana, Pedro Lamy és Mathias Lauda váltja egymást.

A versenygépet egy 4,5 literes V8-as mozgatja, amelynek pontos technikai paraméterei ugyan nem ismertek, annyi viszont biztos, hogy minden tekintetben meg kell felelnie a Nemzetközi Automobil-szövetség előírásainak. A bajnoki évad április 17-én, a silverstone-i hatórás versennyel kezdődik, a kilencedik, egyben utolsó fordulót Bahreinben, november közepén rendezik meg.