Most már tényleg jön a Spyker SUV-ja

2016.04.03. 11:41

Los Angeles-re végre jöhet a Spyker tíz éve készülő SUV-ja. A kis holland gyártó a benzines mellett egy teljesen elektromos városi terepjárót is ígér, de előre leszögezi: nem akar a nagyokkal konkurálni.

Egy ideje már nem hallatott magáról a Spyker, amikor Genfben bemutatott C8 Preliatorral megtörték a csendet. Az ötven darabosra limitált sportos kétüléses nem volt meglepő húzás, a holland gyártó eddigi kínálatába tökéletesen illeszkedett a C8, a SUV-val viszont sikerülne kanyarítani egyet az arculaton. A szóban forgó modell a márka tíz éve levegőben lógó koncepciója, a D8 és D12 néven is bemutatott városi terepjáró.

Ahogy várható volt, Victor Muller vezérigazgató szerint a várt újdonság erősen kötődik majd az először 2006-ban, majd 2014-ben bemutatott SUV-koncepciójukhoz. Az eddigi látottakkal ellentétben a legfőbb újdonság az lesz, hogy a V12-es mellett lesz egy full elektromos változat is a gyártásra érett modellből. Utóbbin épp a repülőgépgyártásban nagyon tapasztalt Volta Volaré van segítségükre. A villanyhajtás még a nyáron elkészülhet, a novemberi Los Angeles-i Autószalonra terveik szerint viszont még csak a végleges benzinest viszik el, az elektromos változattal megvárják 2017-et.

A Spyker azt mondja, szokása szerint nem tömeggyártással számol. Muller azt valamiért különs is leszögezte, hogy nem akarnak a BMW vagy a Tesla direktkonkurense lenni, de a technológia persze felveszi majd a versenyt az általuk képviselt szinttel.