Kémfotókon a következő Suzuki Swift

2016.04.05. 14:31

Nemrég vázlatokon láthattuk a Swift következő generációját, és a kémfotók csak megerősítik a rajzok hitelességét. Itt is látni a jellegzetességeket, a szögletes hátsó, és az elnyújtott első lámpatesteket, valamint a rejtett hátsó kilincseket.

Az új Swift állítólag már az idén bemutatkozhat, és lassan arról is egész pontos képet alkothatunk, hogy milyen lesz. Úgy néz ki, a Suzukinál ezúttal drasztikusabb formai átalakításra szánták el magukat, mint az előző modellváltásnál – amelyet sokan egyszerű modellfrissítésnek néztek – de láthatóan megmarad valami a jelenlegi Swift karakteréből is. A képek alapján úgy tűnik, a Swift következő generációja valamivel hosszabb tengelytávú lesz, ami tágasabb belső teret ígér. Ugyanakkor marad a gömbölyded orr-rész és az egyenes vonallal elvágott tető, az a két karakteres vonás, amely a harmadik generáció óta jellemzi a Swiftet.

Az új Swift már a TECT néven ismert struktúrára épül majd, amelyet az S-Crossból és a Vitarából már ismerhetünk. Ebben nagyobb arányban alkalmaznak nagy szilárdságú acélt, mint korábban, ezért könnyebb, ugyanakkor biztonságosabb lehet az új modell, mint az elődje. Egyelőre csak becsülni tudjuk az új Swift méretét, de ránézésre úgy tűnik, ez a modell is növekedésnek indul. Nagyon sokat azért nem hízhat, hisz a Suzukinak sem használna, ha a pont négy méteres Balenónak komoly konkurenciája lenne a Swift házon belül.

Valószínű, hogy itt is a Balenóból már ismerős motorokat használják majd, az 1,2 literes, 90 lóerős szívómotort, illetve az ezres háromhengeres, 112 lóerős turbómotort. A Swift Sport várhatóan a Vitarában nemrég bemutatott 1,4 literes turbós benzinest kapja meg, bár nem tudni, hogy megelégszenek-e a jelenlegi 140 lóerővel, vagy megnövelik a turbós négyhengeres teljesítményét. A dízelváltozatban valószínűleg megmarad a Fiat licenc alapján Indiában gyártott 1,3 literes motor.

Úgy hallani, a Swiftet még az idén, az év vége felé bemutatja a Suzuki, de a gyártás várhatóan csak 2017 első felében indul majd.