Újra kapható lesz az ős-Land Rover

2016.04.08. 06:20

Úgy tűnik, egyre több autógyár látja meg a lehetőséget múltbéli autók akár csoportos feltámasztásában, és most a Techno Classica Essen kiállításon egy kis reklámot is csapnak a gyári restaurálás lehetőségének. Ám míg a drága sportkocsigyártók, amilyen a Ferrari vagy a Porsche, egy-egy egyedi autót állít a középpontba, a Land Rover, amely csupán hónapokkal ezelőtt szüntette be az ősi Defender terepjáró gyártását, egész sorozatot készít gyári újnak tűnő állapotú, első szériás terepjárójából.

Összesen 25 példány készül a Series I Reborn típusból. A kiindulás persze minden esetben egy már meglevő autó lesz, de ezt már eleve a vásárló igényei szerint választják ki, és mindenki lépésről lépésre követheti, mi történik régi-új terepjárója restaurálása során. Akár az új autóknál, itt is ki lehet választani a színt, természetesen azon árnyalatokból, amelyeket tényleg alkalmaztak a Series I-eseken. Így az autó kaphat bronze green, dove grey, light green, poppy red vagy RAF blue – azaz sötétzöld, szürke, világoszöld, vörös és szürkéskék – fényezést.

Szinte biztos, hogy a huszonöt autóra hamar lecsapnak a gyűjtők, hisz ez kivételes alkalom, hogy valaki hibátlan állapotú, és biztosan gyári technológiával restaurált, első szériás Land Roverhez jusson.