Van olyan jó, mint egy Superb?

2016.04.10. 13:39

Egészen biztosan nem szenved önbizalomhiányban annak az írországi Škoda-szalonnak a tulajdonosa, amely 5-ös BMW-t tart összehasonlító tesztre. A bajor limuzint persze szépen fel is matricázták: „Van ez olyan jó, mint egy Škoda Superb?” – áll a BMW oldalán.

Arról persze nem szólnak a hírek, hogy milyen motorral szerelt BMW-t választottak, és milyen az 5-ös felszereltsége. Mindenesetre bárki elviheti egy tesztkörre, hogy összehasonlítsa a Superbbel, és maga dönthesse el, melyik tetszik jobban. Az önbizalom és a márka iránti elköteleződés talán nem is annyira meglepő, ha azt vesszük, hogy a kereskedést ír létére Pilsen Auto névre keresztelték.

Ennek ellenére persze igen érdekes összehasonlításra vállalkoztak, hiszen az 5-ös BMW-nek és a Superbnek nem feltétlenül egyezik meg a vevőköre. A két modell között árban jókora szakadék van. Magyarországon például a Škoda nagyautóját 7,5 millió forint körül már hazavihetjük, míg egy 5-ös BMW 11,6 milliónál kezdődik. Az ötlet ugyanakkor nagyszerű, és a figyelemfelkeltő célt kétségkívül elérte.