Ilyen lesz a ráncfelvarrt Tesla Model S

2016.04.12. 19:52

Négy éve van a piacon, így az autóiparban bevett menetrendhez igazodva a Tesla Model S is átesik az ilyenkor szokásos ráncfelvarráson. A nemrég bemutatott Model 3-hoz és a Model X-hez igazítják nagy szedánjuk külsejét.

A kedd délután nyilvánosságra került képek szerint a facelift előtt álló Model S legnagyobb újítása, hogy az orráról lekerül a hűtőrács-uránérzést szolgáló fekete betét. A ráncfelvarrással a Model X-en látotthoz nagyon hasonló megoldással oldják meg az elejét, aminek a hozadéka egy nagyon szűk mélyedés lesz, ahová a Tesla-emblémát is rejtik. Az első fényszóró is változik, de nem formailag: az immár teljesen ledes fényszóróban 14 háromállású led dolgozik.

Az elején túl külsőre nem sokat változik az S, bent pedig leginkább új kivitelekkel frissül. Megszűnik az egyen Model S-belsők kora, üléshuzatból ezután négy szín választható, plusz kérhető Alcantarában vagy Nappában is a beltér, valamint öt új dekorbetét kérhető a többféle fától a karbonig.

Felszereltségben a Tesla kínálatának nagy öregje felzárkózik a márkatársakhoz. Automatikusan megkapja az összes eddig kiadott szoftverfrissítést, és belekerül a Model X-ben bemutatott, orvosi minőségű légtisztisztórendszernek mondott HEPA, amely állítólag kiszűri az allergéneket és a baktériumokat, valamint az autós közlekedésből származó szmog 99,97 százalékát. A töltőrendszere 40 amperről 48-ra gyorsul, a korábbi pletykákban elhintett 100 kWh-ás új akkumulátorcsomag viszont az első hírek szerint elmarad.

A ráncfelvarrt Model S hamarosan gyártásba kerül, így már az év második felében ez válthatja a márka hírnevét megalapozó jelenlegi S-t.

Szerintem...