Története legjobb hónapján van túl a BMW-csoport

2016.04.12. 17:03

Kis híján meglett a negyedmillió, de a rekord nem maradt el: sosem adott még el egy hónap alatt annyi autót és motort a BMW-csoport, mint márciusban.

A számok több mint biztatóak: az elmúlt évek emelkedője nem csak hogy tart, de 240 659 darabos új csúcsra vitte a BMW-csoport eladásait. A globális értékesítésük volt ennyi, benne a Minivel és a Rolls-Royce-szal. A csoport eladásainak javát továbbra is a BMW adja, márciusban 201 352 autója és motorja fogyott a márkának. Autóból ezzel januártól márciusig 479 ezret adtak el világszerte, amivel az első negyedévet hat százalékkal eredményesebben zárták a tavalyinál.

Jól megy a Mininek is. A márciusi 39 061 autóeladásukkal nem csak 6,6 százalékkal voltak eredményesebbek a tavaly márciusnál, de ők ezzel egy új saját hónapos rekordot is behúztak. Egyedül a Rolls-Royce rontott a statisztikákon, de ők ebben a játékban amúgy is mellékszereplők. A csoport luxusmárkája majd' harminc százalékkal rosszabb első negyedéven van túl, mint tavaly. Három hónap alatt összesen 551 autót adtak el, de új kabriójuktól, a Frankfurtban bemutatott, még nem forgalmazott Dawntól sokat remélnek az év további hónapjaira.