Megmutatták az új Škoda terepjárót

2016.04.13. 13:11

Úgy néz ki, a Škoda és a Seat típusai továbbra is egymás klónjai lesznek – erre utal legalábbis az a felvétel, amelyen a Škoda új SUV-ja látható. Az autó eleje és hátulját vastag fekete fóliával tették felismerhetetlenné, ami kilátszik, az pedig egy az egyben azonos a Seat Ateca megfelelő részeivel. Aki abban reménykedett, hogy nagyobb lesz az eltérés a két modell között, az csalódott lesz.

A letakart részek persze eltérő formatervet kapnak, valószínű, hogy a tavasszal bemutatott Vision S tanulmány stílusában, de valamivel nagyobb fényszórókkal és láthatóan kisebb kerekekkel. Látszik, hogy a drága lemezmunkát igyekeztek megosztani a két típus között, és elsősorban ott megkülönböztetni a két autót, ahol ezt olcsón módosítható műanyag elemekkel tehető meg. Az autó orrán egyébként az A-Plus SUV felirat látható, azaz egyelőre a végleges nevet sem árulták el, ami az eddig kiszivárgott információk szerint Kodiak vagy Kodiaq lesz, az alaszkai medvefaj után.

Annak ellenére, hogy igyekeztek maximális titoktartás mellett mutogatni az autót – erre is csak a VW és a Škoda kapcsolatának 25. évfordulója alkalmából tartott esemény kapcsán került sor – azt elmondták, hogy összesen 47 prototípust készítettek, és több, mint 700 ezer kilométernyi teszten esett át az autó már eddig is. A gyár menetrendje szerint az ősszel, a Párizsi Autószalonon mutatkozik be a Škoda Ateca-klónja, és várhatóan már az év végén elkezdődhet a gyártás.