Ezért nem lett Model E a Model 3

2016.04.15. 14:01

Hetekkel a bemutatója után végre körvonalazódik, miért nem lehetett Model E a Tesla Model 3-ja. Nem céltalan konkurens-szivatás miatt tartotta magánál a nevet a Ford: jön a Model E, a Ford villanyautója.

Elon Musk villanyautómárkája már évekkel korábban bejelentkezett a Model E-névért a Fordnál. A Tesla eredetileg szilárd koncepcióra építette fel a névadást, ami a szedánjuk (Model S), SUV-jük (Model X) és belépőmodelljük (Model 3) nevét összeolvasva kiadta volna, hogy S.E.X. Azt a középső E-betűt bukták, amikor a korábban levédett Model E nevet nem tudták megvenni a Fordtól, a kompromisszum eredménye pedig a Model 3 lett, ami hunyorítva kiad egy fordított E-betűt.

Már mindenki azt hitte, nem lesz a Ford Model E-jéből semmi, de most egész konkrét információk derültek ki róla. A tervek szerint 2019-től kezdenék gyártani mexikói üzemükben, évi ötvenezres nagyságrendben. Állítólag méretben a Priusra céloznak, de hajtásban tovább mennének. Akkorra már piacon lesz a Hyundai Ioniq-ja, aminek sajátossága, hogy hibrid, plug-in hibrid, valamint full elektromos kivitelben is kapható lesz. Állítólag egy ilyen három az egyben modell lesz a Model E is, azaz végeredményben a Model E egy villanyautó lesz, csak nem úgy, ahogy a Tesla remélte.