Minden harmadik Veyront visszahívnak

2016.04.15. 11:21

A Veyron léptékéhez mérten nagy visszahívást jelentett be a Bugatti. A tíz év gyártás után tavaly nyugdíjazott csúcsmodellre mindjárt három külön akció vár, ezek összesen a Veyron-tulajok harmadát érintik, bár lehet hogy lesz, akit két hibával is behívnak. 

A legnagyobb visszahívás a 2010 és 2012 között gyártott Veyron Grand Sportokat és a 2011 és 2013 közötti Veyron Super Sportokat érinti, ezekből összesen nyolcvanhetet hívnak vissza, mert egyes alumínium elemeken meglazultak a szegecselések. Hetvenkét 2006 és 2010 között gyártott Veyron, valamint 2010-2011 között gyártott Veyron Grand Sport üzemanyagszint-jelzője küldhet hibás értékeket. Ezeknél a vezérlőegységet cserélik majd és hozzáfrissítik a szoftvert, továbbá mindössze tizenhárom 2006 és 2008 közötti Veyront hívnak be az akkumulátorkábelek lehetséges rozsdásodása miatt, amit kábelcserével old majd meg a Bugatti.

A Bugatti szerencséje, hogy azt a 450 Veyronját, amit tíz év alatt gyártott könnyen követni tudja, így nem lesz komoly logisztikai feladat kiértesíteni az érintett autók tulajdonosait. A behívás már körülményesebb lesz, valószínű a Volkswagen globális szervizhálózatát is bevonják, tekintve, hogy a Bugattinak olyanja nincs, ügyfelei viszont szerteszét vannak minden kontinensen.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.