Negyedik Michelisz a szlovák időmérőn

2016.04.16. 16:00

Verhetőek a Citroenek, veszélyesek a Ladák, de a Honda ott volt a nyakukon – a szombati időmérő alapján szoros futamok várhatóak a túraautó-világbajnokság idei második versenynapján holnap.

Mint tavalyi bajnok gyártót, a Citroent továbbra is sújtja a nyolcvan kilós kényszerteher Szlovákiában. Ennek köszönhetően egész szoros időmérőedzést hozott a Slovakiaringen ez a szombat. A világbajnokság második fordulóján még nem egyértelműek az erőviszonyok, a Lada viszont mintha odaért volna a Hondára. A Valente-Tarquini-Catsburg trió már a szabadedzéseken megvillant, és ha rögtön a kvalifikáció elején nem zúzza meg a Vesta orrát, Hugo Valente jó eséllyel befért volna az utolsó fordulóba. Így azonban tízedik lett, ami az első rajthelyet jelenti majd a vasárnapi első futamon.

Az utolsó szekcióba legjobb idővel került Michelisz Norbi, itt azonban már magára talált az idén nem sok sikert elért Yvan Muller. A Citroen franciája a ladás Nick Catsburggal meccselt egy szorosat a polért, amit négy század másodperc előnyben hozott el a hollandtól. A pontversenyt vezető címvédő Jose-Maria Lopez lett a harmadik, Michelisz pedig legjobb hondásként a negyedik, amivel már szombaton szerzett két pontot. Az első futam délben, a második 14 órakor holnap az Eurosporton. 

Slovakiaringi időmérő edzés top10:

1. Yvan Muller

2. Nick Catsburg

3. Jose-Maria Lopez

4. Michelisz Norbert

5. Robert Huff

6. Thed Björk

7. Tiago Monteiro

8. Gabriele Tarquini

9. Mehdi Bennani

10. Hugo Valente

Fotók: fiawtcc.com