2016.04.17. 17:03

Több mint egymillió pickupot kénytelen visszahívni a General Motors. Az akció a Chevrolet Silverado és a GMC Sierra 1500 modellek 2014-ben és 2015-ben gyártott példányait érinti. Ezeknél ugyanis a biztonsági öv rögzítésével lehet probléma: anyagfáradás miatt az egyik rögzítési pont megadhatja magát, ez pedig igen balesetveszélyes.

A visszahívás az Egyesült Államokban egészen pontosan 895 232 járműre terjed ki, amelyek közül háromezer darab még kereskedésben van. Ezeknek az eladását addig felfüggesztik, amíg meg nem oldódik a probléma. Ezeken kívül még Kanadában, Mexikóban, Dél-Amerikában és a Közel-Keleten is vannak forgalomban érintett példányok – ezeket is beleszámolva 1 037 982-re rúg a visszahívásra váró autók száma.

Mindeddig egyébként a gyártónak nincs tudomása arról, hogy balesetet vagy sérülést okozott volna a hiba. A tulajdonosokat a következő hetekben értesítik, a problémát pedig természetesen díjmentesen hárítják majd el.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.