Így ölelik majd a vezetőt a Peugeot-k

2016.04.17. 14:56

Idő előtt kiszivárgott néhány fotó a Peugeot következő generációs i-Cockpitjéről. A francia gyártó autóit a jövőben ehhez hasonló, sofőrcentrikus beltér jellemzi majd. A tervezők egyre inkább szakítanak a hagyományos megoldásokkal.

A képeken jól látszik, hogy a megszokott műszereket a vezető előtt TFT-kijelző váltja, középen pedig egy jókora érintőképernyőt találhatunk. Ezzel elsősorban az információs és szórakoztató rendszert kezelhetjük. Egyelőre azonban nem száműztek minden gombot az autóból. A nagy kijelző alatt egy sornyit találunk még ezekből is – egy krómcsíkba rejtve.

Maga az elrendezés azt érezteti a sofőrrel, hogy ő van a középpontban, köré szabták a kezelőszerveket. A kormány alja és teteje is enyhén lapított – fent ez is a TFT-kijelző láthatóságát hivatott javítani. A középső érintőképernyőt is enyhén a vezető felé fordították.

Az egyelőre nem tisztázott, pontosan mely modellben láthatjuk viszont ezt a megoldást. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a következő generációs 3008-as kaphatja meg először – ez a modell idén nyáron érkezik. Az i-Cockpitet és annak pontos funkcióit ennél hamarabb mutatja majd meg a Peugeot.