Nagy terep-VW jön, 3 literes fogyasztással

2016.04.18. 14:48

Egyelőre csak néhány részletfotót mutattak a Volkswagen csúcstechnikás SUV-járól, amely nagyjából Touareg méretű, de annál még igényesebbnek, és persze környezetbarátabbnak mondják. A Pekingi Autószalonon bemutatkozó autó egyelőre csupán tanulmány, de egyesek szerint a következő szériagyártású Touareg előfutárát tisztelhetjük benne.

Annyi biztos, hogy a csupán körvonalakat és részleteket mutató, árnyékos képek alapján is jó nagy autóról van szó, jó sok LED-csíkkal, ugyanakkor amit mutattak, az alapján a tervezők a megszokott VW-sémákba illeszkedő autót készítettek. Védelmükre szóljon, hogy nem is próbálnak úgy tenni, mintha a megjelenése miatt lenne érdekes a jármű, inkább a társalgó-stílusú belső térre és az új konnektoros hibrid hajtásrendszerre büszkék.

Az előbbiről egyelőre nem lehet túl sok fogalmunk, az utóbbiról viszont közölt néhány adatot a gyártó. Elárulták például, hogy a 383 lóerős és 700 Nm csúcsnyomatékú hajtásrendszer 3 üzemanyaggal is megelégedhet száz kilométeren – persze az szabvány európai NEDC szabvány szerint vegyes ciklusban – és 50 kilométert mehet tisztán elektromos üzemben, ha az akkumulátor fel van töltve. Ráadsául az autó akár hat másodperc alatt elérheti a százas tempót – legalábbis ha maradt elég töltés, hogy egyszerre hajtson a benzinmotor és a villanymotor – a végsebessége pedig 223 km/h.

Nyilván maradt még számtalan részlet, amelyről a gyáriak egyelőre nem beszéltek, de mindenre fény derül egy hét múlva, hisz a VW újdonsága április 25-én mutatkozik be Pekingben.