A sportos Mazdáknak annyi?

2016.04.19. 15:26

Masahiro Moro, a Mazda egyik igazgatója nyilatkozott egy amerikai lapnak a Mazda tömegmodellek sportos változataival kapcsolatosan. Pontosabban elmondta, hogy a Mazda 3 MPS-hez hasonló gyerekesen feltűnősködő modelleket egyelőre biztosan nem terveznek.

Látszik persze, hogy a Mazdánál érzik, egy-két sportos autóra szükségük lesz, de ezt a szerepet a következő nyolc-tíz évben nagyszerűen elláthatja az MX-5 sorozat. Moro szavaiból azonban az derült ki, hogy még mindig nagyon figyelnek rá, mire fordítják a cég szűkös fejlesztési forrásait – nem is elsősorban a pénz itt a kérdés, hanem a mérnökök idejének lehető leghatékonyabb felhasználása. És úgy tűnik, a tömegmodellek igazán gyors változatai eléggé hátraszorultak a fontossági sorrendben, a következő RX sportkocsi mögé. Az RX-Vision tanulmányról viszony korábban egy másik Mazda igazgató azt mondta, egyelőre nem sokkal több, mint testet öltött álom.

Jelenleg ugyanis az a Mazda elsődleges célja, hogy az igazán népszerű kategóriák mindegyikét lefedje, és kínálatát ezeken a területeken minél versenyképesebb formában tartsa. Így most a legfontosabb feladat a CX sorozat kiteljesítése, hogy minél többféle hobbiterepjárót kínáljanak, hisz manapság ezekből fogy egyre több, méghozzá minden nagyobb piacon, Amerikától Európán és Japánon keresztül Európáig.