Kivillan az új Renault terepjáró tekintete

2016.04.19. 17:37

Egy ideje már nem titok, hogy a Renault teljes szabadidőautó-sorozatot tervez, amelyből már csak az idős Koleos utódja hiányzik, de úgy néz ki, már ez sem sokáig. Ha minden igaz, a Pekingi Autószalonon ezt is bemutatják.

Egyelőre csupán egy rövid filmecskét tettek közzé, amiben az újdonság fényszórója látható egész közelről – ebből csak annyi derül ki, hogy a Mégane és a Talisman stílusát követik itt is. A LED-sávok és fémszínű betétek formája legalábbis hasonló, több azonban nem derül ki. Ugyanakkor a Maxthonként is emlegetett modellről a korábban kiszivárgott információk alapján sejthető, hogy a szabvány Renault-Nissan CMF-CD platformra épül, és a Kadjarnál legalább egy számmal nagyobb lesz – 4,7 méter környékére várható a hossza – és várhatóan lesz hétszemélyes változata is.

Április 25-én lesz a típus világpremierje, nyilván nem véletlen, hogy épp Kínában, hisz itt szeretnének belőle nagy mennyiséget értékesíteni. Ugyanakkor több mint valószínű, hogy a Koleos-utódot Európában is forgalmazzák majd.