Valóság lenne a kínai lopakodó terepjáró?

2016.04.19. 12:09

Kína autóiparáról eleve nem tudunk sokat, az olyan kisebb cégekről, mint az IAT Auto, pedig még annál is kevesebb a megbízható információ. A honlapja alapján valamiféle mérnöki konzultációs cégről van szó, amely mindenféle feladatot vállal a tervezéstől a tesztelésig.

A képeken látható jármű állítólag a saját tervezésük eredménye, de egyelőre ez is csak háromdimenziós modellként létezik. Ám úgy hallani, a Pekingi Autószalonon már egy kézzel fogható autót állítanak ki – ha ez igaz, ez lehet a rendezvény egyik legnagyobb látványossága. A formaterv ugyanis a korai lopakodó repülőgépek síklapok határolta stílusában készült, maga az autó pedig a legnagyobb SUV-k közé tartozhat – afféle kínai Dartz lehet belőle, nagyon nagy, nagyon zord külsejű gép, valamiféle teherautó-alapokon.

Magáról a cégről csak annyit tudni, hogy már 2002 óta létezik, és 2010-ben állítottak ki először Pekingben – akkor három autó vázlataival álltak elő, de azok nem jutottak túl a rajz-fázison.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.