Gyári rajzokon az új VW Amarok

2016.04.22. 06:59

A Volkswagen haszonjármű-részlege egyelőre három vázlaton mutatta meg, milyen lesz az Amarok átdolgozott változata. A frissítés után az idén hat éves modell biztosan maradhat még három-négy évig.

Bár egyelőre csak rajzokat mutattak a gyáriak, ezek alapján is egyértelmű, hogy az Amarok alapjaiban nem változik. Ahogy frissítésekkor szokás, a fémlemezekhez nemigen nyúlnak – azoknak a módosítása túl drága lenne – viszont a műanyag elemekkel igyekeznek frissíteni a látványon. Itt például az első lökhárítót alakították át teljesen, sokkal magasabbra jön a kartervédő-imitáció, a ködlámpa-fészkeket sarkos trapéz-formájúra formálják, és úgy általában is több éles, szögletes vonal bukkan fel a vázlaton. Mindez egy picit karakteresebb arcot kölcsönöz az Amaroknak, bár a konkurenciához képest így is elég visszafogott az összhatás.

Valamivel több a változás belül: lecserélik a műszerfalat, amelyen magasabbra kerül az érintőképernyő, és kerek helyett szögletes szellőzőnyílásokat alkalmaznak. Itt is előkerül az autószerű jelző – ez a haszonjármű-gyártók világában bevett reklámszöveg-fordulat – de nincs kétségünk felőle, hogy az egyszerű változatokba továbbra is látványosan fröccsöntött műszerfalat építenek majd, legfeljebb a formák hajaznak majd jobban azokra, amelyekkel az új Tiguanban is találkozunk. Bár a műszaki részletekről egyelőre nem árultak el semmi biztosat, valószínű, hogy az eddigi gyakorlatnál maradva a felújított modell is csak kétliteres TDI motorokkal készül majd, többféle teljesítménnyel.

A felújított Amarok várhatóan néhány héten belül bemutatkozik, a forgalmazását pedig az év második felében kezdik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.