Megújul az Audi A6 és A7

2016.04.22. 17:10

Az Audinál sokszor az sem feltűnő, ha egy-egy modellt leváltanak, a modellfrissítés nyomait pedig sokszor nagyítóval is hiába keressük.

Állítólag változott valamicskét az autó orra, de úgy néz ki, egyszerűen azt a frontkiképzést kapja meg az összes változat, amely korábban csak az S-Line modellekhez járt. Ahhoz képest csupán a krómdíszítésekben van különbség a régi és az új modellek között. Ezen felül bővítették a színválasztékot egy vörös és egy zöld árnyalattal, és már minden változathoz rendelhető a Java barna árnyalat, amelyet korábban csak az A6 Allroadra fújtak.

A belső térben szintén akad néhány új kárpit- és dekoráció-változat, de ezeknél lényegesebb, hogy aktualizálták a fedélzeti számítógépet, amely már Apple Car Play és Android Auto kompatibilis, a kihangosító pedig drótnélküli töltés funkciót kapott. A hátsó utasok szórakoztatásáról pedig két kivehető tablet gondoskodik az aktuális divatnak megfelelően.

Az a tény, hogy az Audi felújítja a két azonos alapú nagykocsit, azt jelzi, talán lényegesebb is, mint maguk a változtatások. Azt jelzi, hogy nem sietik el a modellváltást, pedig az A7-es az idén már hat, az A6-os pedig öt éves. Valószínű, hogy még legalább két évig piacon marad a két típus, ha nem tovább.