Kis híján tragédiába torkollt a sztárok versenye

2016.04.23. 12:31

A Toyota Pro/Celebrity Race autóversenyt 1977 óta minden évben megrendezik. A kaliforniai Long Beachen ilyenkor profi pilóták és hírességek feszülnek egymásnak. A szórakozás mellett jótékony célja is van a rendezvénynek: gyermekkórházak javára gyűjtenek. Idén azonban kis híján tragédiába torkollt a futam.

Az még nem volt igazán veszélyes, amikor a Kínos című tévésorozat színésze, Brett Davern szélesre vett egy kanyart, és a gumifalnak ütközött (a videóban kb. 1:20-tól). Ezt követően Bob Carter, a Toyota egyik alelnöke reagált későn a történtekre, és eltalálta Davern autóját. Még ez sem borzolta igazán a kedélyeket. Megérkezett azonban az autómentő, amelynek személyzete elkezdte kiemelni Carter versenygépét. A pályán folytak a munkálatok, de nem jött be a biztonsági autó, csak sárga zászlót lengettek.

Eközben egy másik versenyautó telibe kapta Carter Toyotáját hátulról, az egyik pályamunkás pedig a motorháztetőn átbukfencezve repült egyet. Szerencsére nem esett baja, de az eset sokkal rosszabbul is elsülhetett volna, ha az autómentő és a versenygép közé szorul.

Érdekesség egyébként, hogy a Toyota Pro/Celebrity Race-t most rendezték meg utoljára, legalábbis jelenlegi formájában. Ennek pedig nem a baleset volt az oka, hanem az, hogy a japán márka eladási- és marketingrészlege a versenypályához közeli Torrance-ból Texasba költözik.