Óriási visszahívás előtt a Nissan

2016.04.30. 15:26

Az elmúlt három éven belül negyedszerre készül nagy visszahívási akcióra a Nissan. Most a légzsákokkal van a baj, bő 3,5 millió autót hívnak vissza.

2013 után gyártott Altimák, Leafek, Maximák, NV 200-asok, Pathfinderek, Sentrák és Rouge-ok, valamint az Infiniti QX60 és Q50 modelljeit érinti a Nissan akciója. Ezekben annyi a közös, hogy minden autót légzsák-probléma miatt hívnak vissza, de egyes Nissanoknál elég lesz a szoftverhez nyúlni, míg másoknál valamivel komolyabb beavatkozásról beszélnek a japánok. Állítólag azzal az érzékelővel van baj, aminek az a dolga, hogy felismerje, utazik-e valaki az anyósülésen. Egyes esetekben ennek függvénye, hogy balesetnél nyílik-e vagy sem az utasoldali légzsák.

Összesen 3,53 millió érintett autóról tudni, ebből 3,2 milliót Amerikában hívnak vissza. Egyrészt azért, mert leginkább ottani piacon népszerű modellekkel van probléma, de ez akár azt is jelentheti, hogy – ahogy általában – az ottani fogyasztóvédelem újfent hatékonyabban végezte feladatát. Magyarországi visszahívásról egyelőre nincs szó, de arról sem hallani, hogy itthon forgalmazott Nissanokkal és/vagy Infinitikkel lenne hasonló probléma.