A férfi, akinek 5500 Mustangja van

2016.05.01. 16:17

Adelbert Engler igazi Mustang-mániás, aki nemes hobbit választott magának. Kedvenc autótípusát gyűjti, méghozzá minden létező formában. Kollekciója 5500 darabból áll jelenleg, de ez nem azt jelenti, hogy ennyi életnagyságú autót kell elhelyeznie garázsában.

Bár Engler úrnak valóban van jó pár igazi Mustangja, a gyűjtemény nagyobb részét mindenféle autómodellek adják. A Ford európai részlege által forgatott kisfilmben elmondja, hetente rendel a netről kicsinyített Mustangokat. Amikor egy-egy darab megérkezik, az olyan számára, mint a karácsony. Apropó, karácsony: van egy fenyőfája, amelyen minden dísz Mustang.

Ezen kívül persze akad még távirányítós autó, szirénázó-villogó rendőrkocsi, sőt whisky-s üveg is a vitrinben. A férfi különösen büszke arra is, hogy a kisautókat nem a dobozukban tartja, hanem ki is bontja mindet. Ahogy mondja, szüksége van arra, hogy megtapogassa, alaposan megnézegesse. Állítása szerint az övé a legnagyobb olyan gyűjtemény, amelynek darabjai ki is vannak csomagolva.

Első Mustangját még gyermekkorában vette meg. Akkor egy helyi boltban látta meg a kisautót. Hazament, feltörte malacperselyét, és megvette a játékot – azóta is megvan még neki. Engler emellett a belgiumi Mustang Garage-ban autók és alkatrészek eladásával is foglalkozik. Természetesen itt is Ford Mustangokról van szó.