Gyorsabb, és messzebbre megy. Mi az?

2016.05.02. 06:06

Már dolgoznak az i8-as ráncfelvarrott változatán a bajor mérnökök. A kisebb külső változtatások mellett a műszaki tartalom is változik: ha hinni lehet a híreknek, akkor nemcsak gyorsabb lesz, de nagyobb hatótávot is kap a BMW hibridje.

Jelenleg arról szólnak a híresztelések, hogy a villanymotor teljesítményének növelésén dolgoznak a BMW-nél. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 130 lőerőt tornásznák valamivel feljebb, míg az 1,5 literes, háromhengeres benzines nagyjából változatlan maradnak. Így a 362 lovas összteljesítményből a tervek szerint 420 lenne.

Ami a további módosításokat illeti, az akkucsomaghoz is hozzányúlhatnak. A Formula E versenysorozatban használt i8-as biztonsági autónál már eleve tíz kilowattórásra cserélték az eredetileg 7,1-es egységet, így nem kizárt, hogy ezt a megoldást ültetnék át a szériamodellbe is. Ha arányaiban nézzük, akkor a jelenlegi harminc kilométeres elektromos hatótáv 40-45 közöttire nőhet – ez persze még mindig nem kiugró.

A fontos átalakítások között említhetjük a súlycsökkentést is, amire szintén rágyúrnak majd a németek. Ennek egyik eleme a szénszálas kerekek használata lehet, de vélhetően a karosszérián is több módosítást végeznek még el. A felfrissített i8 bemutatására 2017 utolsó negyedévéig kell várni – szintén akkor érkezhet meg a roadster-kivitel is.