Már biztos: lesz LaFerrari Spider

2016.05.03. 17:51

Sergio Marchionne már a Ferrarinál is a főnökök főnöke, és mint ilyen, beszélt egy keveset a sportkocsigyár terveiről. Az első kijelentésének nem biztos, hogy örülnek majd a LaFerrari tulajdonosok, akik viszony lemaradtak a 499 példány egyikéről, nyilván üdvözlik, hogy lesz nyitott változat is a legdurvább Ferrariból.

A LaFerrari nyitott változatáról azóta pletykálnak, mióta a kupé megjelent, de a gyáriak eddig hallgattak róla. Sergio Marchionne azonban megerősítette, hogy a fejlesztés már folyik. Egy ilyen erős és gyors autónál valószínűleg nem vászontetőt alkalmaznak majd, hanem valamiféle összecsukható keménytetőt, mint a 488 Spider esetében, de ennél többet nem lehet tudni. Az mindenesetre valószínűsíthető Marchionne szavai alapján, hogy nem lesz visszafogott teljesítményű Maserati változat a LaFerrari alapjain.

Arra a kérdésre, hogy tényleg lesz-e belépő szintű modell, afféle nép-Ferrari, mint egykor a Dino, Marchionne azt mondta, még nem döntötték el, hogy tényleg passzolna-e egy ilyen autó a kínálatba. Végső soron a Fiat álláshalmozó vezérét azért nem ejtették a fejére: nyilvánvalóan tisztában van vele, hogy egy ilyen lépés milyen komolyan befolyásolhatná a Ferrari márka megítélését, márpedig az sokkal többet ér, mint az egész sportkocsigyár. Ugyanakkor ki sem zárta, hogy készíthetnek ilyesmit.