Michelisz ötödik a marokkói nyitófutamon

2016.05.08. 14:12

A fordított rajtrács szabálya miatt a kilencedik helyről vághatott neki a marokkói első futamnak Michelisz Norbert. A Honda magyar pilótája jól jött el a rajtnál, majd az első kör végére már a hatodik helyre küzdötte fel magát.

Az élen haladó Valente a rajt után meglökte Thompsont, így boxutca-áthajtásos büntetést kapott - a Hondák feljebb léphettek. Az első helyen ezután Coronel végig kitartott, bár a végén López támadta, a holland meg tudta őrizni első helyét. A harmadik helyen Muller, a negyediken Monteiro ért célba. Michelisz után Rob Huff futott be. Ficza Feri tizenharmadikként zárt a zengős Hondával.

Folytatás magyar idő szerint 18 órától a főfutammal.

Frissítés:

A második versenynek esőben vághattak neki a pilóták. Az élen Huff jól kapta el a rajtot, Michelisz Norbinak Lópezzel és Monteiróval kellett megvívnia, hogy megtartsa második helyét. Az első kört ebben a sorrendben teljesíti az élmezőny.

A futam felénél változatlanul Huff vezet, mögötte Norbi, akinek egy hiba miatt nőtt a hátránya, amit aztán hamar ledolgozott. Monteiro megelőzte Lópezt, ötödik Muller, hatodik Tarquini.

A hajrára érkezve Nicky Catsburg megelőzi Coronelt, az élmezőny pedig lekörözi Ekblomot. Michelisz nagyon közelre zárkózik Huff mögött. Az első helyen autózó brit pilóta most lassabb csapattársainál. Megelőzni már nem tudják, nem is igazán támadják.

A végeredmény tehát:

1. Rob Huff - Honda

2. Michelisz Norbert - Honda

3. Tiago Monteiro - Honda

4. José-María López - Citroen

5. Yvan Muller - Citroen

6. Gabriele Tarquini - Lada

7. Hugo Valente - Lada

8. Mehdi Bennani - Citroen

9. James Thompson - Chevrolet

10. Tom Chilton - Citroen

11. Nicky Catsburg - Lada

12. Tom Coronel - Chevrolet

13. John Filippi - Chevrolet

14. Ficza Ferenc - Honda

15. Thed Björk - Volvo

16. Fredrik Ekblom - Volvo

17. Grégoire Demoustier - Citroen