Mobiltelefonhoz adja a nevét a Land Rover

2016.05.11. 17:27

Luxusautó-gyártóktól már megszoktuk, hogy mindenre ráakasztják a nevüket a bőrtáskáktól az órákon keresztül a golfkészletekig és persze a mobiltelefonokig. A Land Rover telefon viszont rendes használati tárgynak ígérkezik, amit nehéz lesz agyonverni.

A fejlesztést a Bullitt csoport vállalta, amelynek bőven van tapasztalata az ütés- és vízálló készülékek terén. Kodak, CAT és JCB márkanéven már gyártanak ilyeneket egy ideje, így nyilván van elképzelésük, hogy hogyan rakjanak össze egy efféle készüléket, a telefon kialakításába viszont a Land Rovernek is lesz beleszólása. Egyelőre a készülék nevét sem árulták el, azt viszont szinte biztosra vesszük, hogy bőségesen meg kell majd fizetni a márkanevet is a műszaki tartalom mellett.

A Land Rover először 2009-ben vett a nevére egy telefont: az volt a világ első IP-67 szabványú, azaz teljesen porálló, és akár egy méterig vízálló mobiltelefonja, amely az S1 nevet kapta. Azóta persze hatalmasat ugrott az iparág – az akkori szerkezet tudása nem is hasonlítható a mai okostelefonokéhoz – így az új modelltől is sokkal többet várhatunk.