Új luxusmodell várható a BMW-től

2016.05.12. 15:38

A BMW elnöke említette meg az új modellt a cég 96. éves közgyűlésén Münchenben, azaz hivatalosabb nem is lehetne az információ. Egy hibája van, hogy Harald Krüger semmi egyebet nem mondott az újdonságról, így számos lehetőség marad nyitva.

Az elnök külön említette a BMW X7-est, amely 2018-ban érkezik, illetve a Rolls-Royce SUV-ját, amelyet egyelőre Cullinan néven ismerünk, így valószínűleg nem ezekre gondolt. Ráadásul az, hogy luxuskategóriáról beszélt, valószínűvé teszi, hogy valahol a kínálat csúcsa közelében kell keresnünk az újdonságot. A BMW kínálata meglehetősen szerteágazó, így sok minden nem is jöhet szóba. Többen egyenesen tudni vélik, hogy a Pininfarina Gran Lusso Coupé tanulmányhoz hasonló óriási kétajtósra számíthatunk, amely versenyre kelhet a Mercedes S Coupéjával. Ehhez még a műszaki alapok is adottak lennének, hiszen a Rolls-Royce Wraith kupé is a BMW tervezőinek munkája – tulajdonképpen csak a formatervet kéne megváltoztatni, és betenni a motorválasztékba néhány, a V12-esnél kevésbé komplikált és drága opciót.

Egy másik lehetőség egy, az X6-osnál is nagyobb aszfalt-terep-kupé bemutatása volna, mondjuk X8 néven, bár erősen kérdéses, hogy egy ilyen modellre volna-e kereslet. Ám az efféle magas autók soha nem voltak még ennyire keresettek, és a BMW jelvény sok mindent eladhat.

Krüger beszédéből az is kiderült, hogy a BMW legtöbb modelljéből készítenek konnektoros hibrid változatot a jövőben, az X1-es és 2-es sorozattól a leghosszabb 7-es limuzinig – úgy néz ki, minden modellből szeretnének ilyen, környezetkímélőbb kivitelt. Érdekes, hogy az i sorozat lehetséges bővítéséről nem ejtett szót az elnök, pedig épp a napokban bukkant fel ismét a pletyka, amely szerint 2021 körül érkezhet a harmadik ilyen karbonvázas modell, amely a Tesla Model S-hez hasonlóan tisztán elektromos üzemű lesz, és ha igazak a hírek, elég tágas lesz akár családi autóként való használatra is.