Ilyen, ha lángra kap egy óriási gumitemető

2016.05.14. 09:30

Európa egyik legnagyobb gumiabroncs temetője gyulladt ki pénteken, a spanyol fővárostól 35-40 kilométerre délre fekvő Sesena település közelében.

A lakott területektől távol lévő, 100 hektáros ipari telephelyen körülbelül 90 ezer tonna használt autógumit tároltak. A tűzoltóság tájékoztatása szerint ennek egyötöde ég, hatalmas, gomolygó fekete füsttel. A füstoszlop helyenként 20 méter magasra ér, kilométerekkel távolabb is látni lehet. Az Euronews szerint már kilencezer embert telepítettek ki miatta a környékről.  

Francisco Martínez Arroyo, Kasztília-La Mancha környezetvédelmi tanácsosa szerint a tűz eloltása akár napokig is eltarthat. Az időjárás előrejelzések ugyan esőt jósolnak, ami az oltást segíti, de növeli a környezetszennyezés kockázatát - jegyezte meg. A tűz keletkezésének okát egyelőre csak találgatják, az első vélemények szándékos gyújtogatást feltételeznek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.