Aki lemaradt, kimarad

2016.05.17. 06:28

A Ford GT körül igen nagy a felhajtás. Az amerikai gyártó idén januárban már majdnem végleges formájában mutatta meg a régóta várt sportkocsit, és az igen durván elszállt ár ellenére is sorra érkeztek az előjegyzések. A napokban lezárult az előrendelés időszaka, és tizenháromszoros igényt könyvelhettek el a Fordnál.

A GT-ből első körben összesen ötszáz példány gyártását tervezik, méghozzá a következő két esztendőre vetítve. Ehhez képest döbbenetes szám az a 6506 előjegyzés, ami a zárásig beérkezett, de még durvább az a tény, hogy a jelentkezéshez szükséges űrlap kitöltésébe 10800-an kezdtek bele.

A négyszázezer dolláros ár nyilvánvalóan már önmagában is egy komoly szűrő, de csupán a pénz nem elegendő ahhoz, hogy valaki hozzájusson egy GT-hez. Csak az igazán elkötelezett vásárlójelöltekből lehet tulajdonos. Szigorúan elbírálják tehát, hogy valaki méltó-e arra, hogy több mint százmillió forintnyi összeget fizessen ki a Fordnak. Előnyt jelent, ha valaki hűséges a márkához, és az is, ha már korábban is volt GT-je.

A Ford közlése szerint sokan videót is csatoltak előjegyzésük mellé. Ebben saját versenyzői aktivitásukat, vagy éppen garázsukat mutatták be. Volt azonban olyan is, aki gyermekével igyekszik elnyerni a bírálóbizottság szimpátiáját. A márka illetékesei kilencven napon belül értesítik a szerencséseket, akik aztán saját elképzeléseik szerint állíthatják össze szupersportkocsijukat. Az első példányokat év végén vehetik át a kiválasztottak.