Rendőrségi elfogó lett a Nissan Z

2016.05.20. 16:38

Már a Dubaiban felhalmozott szuper-rendőrautók előtt is akadtak villámgyors rendőrkocsik. Németországban Porsche 911-eseket használ a rendőrség, Olaszországban pedig gyors Alfa Romeókat, bár Lamborghini is akad fényhíddal és hatósági festéssel.

Úgy tűnik, már Japánban sem csak unalmas szedánokkal üldözik a bűnt – most például a tokiói városi rendőrség rendszeresített három Nissan Fairlady Z Nismo típust, amelyet nálunk 370Z néven forgalmaznak. Ezekbe a jól ismert 3,7 literes V6-os motor 350 lóerős változata kerül, és 5,2 másodperc alatt gyorsulhatnak 100 km/h-ra. Nem tudni, hogy hol és mikor lehet Tokióban, amely a zsúfoltságáról híres, olyan gyorsan menni, hogy szükség legyen a sportkocsikra, de úgy tűnik, szükség van rájuk.

Japán szokás szerint nem csak a fekete-fehér fényezés és a vörös fényhíd jelzi, hogy a hatóságé a jármű, de az első jelvényt is lecserélték a japán rendőrség ötágú aranysárga napszimbólumára, ami így, fekete alapon sokkal látványosabb, mint a gyári Nissan logó – szinte megkívánja az ember.