Autók, kávé és egy nagy csattanás

2016.05.21. 17:47

A Cars and Coffee egy igazán kellemes, laza műfaj. Márkától és típustól függetlenül összeröffennek az autórajongók, kötetlenül elbeszélgetnek, aztán mennek tovább. Haza, munkába, kinek mit dobott a gép aznapra. Az Egyesült Államokban tucatnyi helyen tartanak ilyen rendezvényt, a legnagyobb az irvine-i volt, de elkaszálták. Európában, sőt Magyarországban is meghonosodni látszik a találkozó, ezt a mintát követi a Parkoló Parádé is.

Az viszont külföldön és itthon is alapszabály, hogy nem marhulunk. A csapatásra ott a versenypálya, ez a rendezvény a nyugis, akár családos kikapcsolódás színtere, ahol nem kell félni a gumit égető és kilinccsel előre közlekedő, sok esetben amatőr sofőröktől. Irvine-ban például éppen az állandó túráztatás és abroncsfüstölés miatt szűnt meg a Cars and Coffee.

Most a Nevada állambeli Renóban járt pórul egy vagánykodó chevy-s. Gyorsulásra kihegyezett Camarójával burnoutolva indult el, de az autó erősebbnek bizonyult annál, mint amit a sofőr kezelni tudott. A kerítésnek csapódva lebontotta az izomautó elejét, de legalább ő maga nem sérült meg. A találkozó résztvevői persze azonnal a segítségére siettek, de egy gondosan megépített gépet odacsapni vélhetően nem töltötte el örömmel a tulajt.

Végül pedig nézzék meg, Karotta milyen élményekkel gazdagodott a Cars and Coffee közepette: