Százmilliókat ért a rettenetes terepszínű Ferrari

2016.05.22. 15:49

A legendás Fiat-vezér, Gianni Agnelli kisebbik unokájának, Lapo Elkannak van elég pénze és szabadideje ahhoz, hogy kiélje magát. Mivel az autókat ő is szereti, ezért létre is hozta saját tuningműhelyét, Garage Italia Customs néven. Az értelmező szótárban persze nem az ő munkáikat használnánk illusztrációként a jó ízlés kifejezés mellé. Lapo saját használatra egy Ferrari 458 Italiát gyalázott meg alakíttatott át. A terepszínű rettenetre most vevő is akadt.

Bár az ízlésével lehet vitatkozni, a jó szándék viszont egyértelműen megvan Lapo Elkannban. Az autót ugyanis az AIDS-szel kapcsolatos kutatások támogatására ajánlotta fel, az amfAR (American Foundation for AIDS Research) javára. Az árverést a Cinema Against AIDS rendezvényen tartották meg.

Az új tulajdonos 1,1 millió dollárt, vagyis átszámolva mintegy 300 millió forintot fizetett az egyedi 458-asért. Magyarországon jelenleg 40-50 millió forint körül mennek a használt Italiák, így tehát láthatjuk: az átalakítások nem csökkentették, sokkal inkább növelték a sportkocsi értékét. Annak ellenére is, hogy a terepszínű festéshez hasonló beltér is párosult.

Elkann az aukciót úgy kommentálta, örül, hogy hozzájárulhatott egy jó ügyhöz. Külön köszönetet mondott a vevőnek is, kiemelve, hogy az ő nagylelkűsége is kellett ahhoz, hogy ilyen jelentős összeg gyűljön össze.