Durva Cliót főz a Renault Sport?

2016.05.23. 17:33

A Clio RS ugyan már messze nem a legkeményebb sportos kiskocsi a piacon, de még bőven van benne tuning-potenciál, és ezt nyilvánvalóan a gyáriak is tudják. Épp ezért érdekesek a képek, amelyek egy francia oldalon bukkantak fel, és amelyeken egy agyonszélesített sárga-fekete példány látható. Persze azonnal megindult mindenki fantáziája: vajon mit tudhat egy ilyen látványos Clio változat?

Ha feltételezzük, hogy a hajtásláncot nem cserélik le, akkor is elképzelhető még némi teljesítménynövekedés az 1,6 literes turbómotortól. A jelenleg ismert legdurvább változat a 220 lóerős Trophy EDC, de ugyanekkora motorból más gyártók simán kimasszíroznak 270 lóerőt. Becslések szerint a Renault sem adná alább egy durvább változatban 250 lóerőnél – az RS 250 jelzés jól mutatna a Clión. Remélhetőleg a váltón is sikerül tovább gyorsítani, így ebből a Clio generációból is születik egy változat, amely akár versenypályán sem vall szégyent.

Biztosat persze még senki nem tud – az is lehet, hogy csupán egy újabb tanulmányautóról van szó, amelyből aztán nem készül szériaváltozat.