Ennyi volt, elköszönhetünk a Fifth Gear-től

2016.05.25. 06:51

Napokkal a teljesen új Top Gear és hónapokkal a Clarksonék-féle új The Grand Tour előtt úgy tűnik, nem lesz másodvonalas szereplő a gigászok csatájában. Maga Tiff Needell közölte, hogy vége a Fifth Gearnek.

Már épp kezdte megérteni a többség, milyen hasznos is volt a Top Gear szétbombázása. A Jeremy Clarkson pofonjával indult lavina egyik nem mellékes hozadéka ugyanis, hogy a fogyasztóközönség az egy óriási költségvetésű, karakteres autós műsor mellé végeredményben kap egy másikat. Lesz egy az eddigieknél sokkal felszabadultabb, BBC-kontroll alól kikerülő Clarkson-Hammon-May-trió az Amazonon, és egy ígéretes szedett-vedett társaság a BBC-n. Emellé a minőségi tartalom tenger mellé kapták volna meg az autóbuzik a szokás szerint kicsit fakóbb, kicsit fantáziamentesebb és kevésbé ripaccskodó Fifth Gear-t.

A hírt Tiff Needell műsorvezető írta ki Twitterére. A korábban komoly Le Mans-i és túraautós sikereket elért Needell egyébiránt nagyon régi szereplője a műfajnak. 1987-ben még vele indult az első Top Gear a BBC-n, ám amikor 2001-ben rövid időre megszűnt a műsor, átszerződött a Channel 5-ra, ahol megalapította a Fifth Geart. A hasonló tematikával készült műsor népszerű lett ugyan, de nem tudott kilépni a Clarksonék-féle Top Gear árnyékából. 2009-ben egy rövid időre meg is szűnt, ám akkor még valahogy talpra állt. Nem kizárt, hogy most is jön egy ilyen csavar.

Ez itt pedig a Fifth Gear egyik legismertebb munkája: a Smart a betonfal ellen.