A kisember új hőse: megvette a fizetős parkolót, hogy ingyenesítse

2016.05.28. 13:52

Amolyan Robin Hood-utánérzéses sztori játszódott le nemrég a délnyugat angliai Westward Ho!-ban (így, felkiáltójellel). A gazdagokat ugyan nem meglopták, a kedvezményezettek pedig nem szegények, hanem autótulajdonos angolok, de ettől függetlenül Rob Braddick az új helyi hős Devonban.

A történet a helyi üzletember lelkiismeretével indult. Braddick családja generációk óta kötődik ehhez a devoni kistelepüléshez, amely egyik tulajdonsága, hogy nem sokkal ezelőttig volt egy fizetős parkolója a tengerparton, ahol napi három fontért lehetett ott hagyni egy autót. Nem sokkal ezelőttig, Rob Braddick ugyanis azt találta ki, visszavásárolja az önkormányzattól a parkoló területét, amit még nagyapja adott el a városnak a hatvanas években. Rob megvette a parkolót, majd letakarta az automatákat, és innentől bárki számára ingyenes a mindössze húsz férőhelyes parkoló, ahonnét egyébiránt egy gyalogos túraútvonal indul, és van a közelében egy vendéglő is.

Napi három font (1200 forint) nem a világ, de az efféle önkéntes népjóléti tettek még Eglantyne Jebb hazájában sem mindennaposak. Robból most pár napra helyi hős lett, története végigment a brit médiában.