A harmincéves M3 előtt tisztelegnek

2016.05.29. 09:57

Erősen korlátozott darabszámú különmodellel ünnepli az M3-as harmincadik születésnapját a BMW. A bajorok az M3 Competition Package-re építették fel az ünnepi kiadást, amely 34 millió forintba kerülhet.

Az első M3-as BMW az E30-as sorozatú hármasból készült el. Valójában még 1985-ben, de már az 1986-os modellévre. Azóta minden szériából kifaragja a maga verzióját az M-divízió. Míg annak idején 195 lóerővel kezdtek, ma már – a Competition Package-dzsel kiegészítve - 450 környékén járnak, amelyhez 550 newtonméteres csúcsnyomaték is társul.

A születésnapi különmodellnél 20 lóerős többletet ígérnek, tehát 470 lovas teljesítményre számíthatunk. A hétsebességes, duplakuplungos automata váltó megmaradt, a gyorsulás pedig szintén változatlan: nulláról százra négy másodperc.

Ránézésre is minimális a különbség a versenycsomagos M3-akhoz képest. Van persze egy exkluzív Frozen Silver metálfényezés, a 30 éves évfordulót pedig jubileumi logók hirdetik. A beltérben természetesen bőr fogadja a sofőrt és utasait, a kormány és a váltókar pedig alcantara.

A különleges M3-asból mindössze ötszáz darab készül majd, ára pedig 34 millió forint körül várható. A forgalmazást idén nyáron kezdik meg.