A Teslának nem elég a SEX

2016.06.03. 17:31

A Tesla legnagyobb gondja egyelőre még a Model 3 megvalósítása, de már felbukkantak a pletykák a következő újdonságukról. Ezt Model Y néven emlegetik, így a típusjelzésekből már nem csak a sex szó rakható ki is képzelőerővel – a 3-as olvasható E-nek – de a sexy, azaz szexis szó is kijön.

A Model Y, amelyről az RM Design a pletykák alapján már egy vázlatot is készített – érzésünk szerint egy Mercedes GLE Coupé fotójának felhasználásával – állítólag ugyanolyan párja lesz a Model 3-nak, mint a Model X a Model S-nek. Azaz egy tágasabb, magasabb SUV változat, azonos műszaki alapokon, valamivel magasabb, de még elérhető áron. A választék ilyen irányú kiterjesztése amúgy logikus gondolat, hisz Észak-Amerikában népszerűbbek az ilyen városi terepjárók mint a személyautók, de a nagyobb exportpiacokon is ebbe az irányba változik az autók iránti kereslet.

Az persze nem kétséges, hogy ha lesz is ilyen autó, 2018-ig aligha lesz a Teslának kapacitása a megvalósítására, hisz most a Model 3 végleges változatának kifejlesztése, a gyártás beindítása és felfuttatása az elsődleges feladat, a kínálat további bővítése csak ez után következhet.