Hiába a dízelbotrány, nem csökkentek a használt VW-k árai

2016.06.05. 13:31

A dízelbotrány nem befolyásolta a Volkswagenek árát a használtautó piacon - derül ki a DAT és Schwacke piacuktató cégeknek a dpa-AFX hírügynökség megbízásából készült felméréséből. Mások a vártnál kisebb változásról beszélnek.

Pánikra semmi ok. Mostanáig semmiféle negatív hatást nem tapasztaltunk a dízel autók újraeladási értékében - közölte Christoph Ruhland, a Schwacke marketing igazgatója. Arról pedig még korai lenne véleményt alkotni, hogy a jelenlegi folyamatok általában milyen hatással lesznek a Volkswagen modellek és a dízel járművek maradványértékére - tette hozzá. Túl keveset tudunk még ahhoz, hogy spekulációkba bocsátkozzunk - fogalmazott. Mindez nem jelenti azt, hogy a Volkswagen árai a jövőben sem fognak változni. Az új autókra adott árengedmények például csak késéssel szoktak megjelenni a használtautó-árakban.

Ansgar Klein, a BVfK (Bundesverband freier Kfz-Händler) független autókereskedők szervezetétől ezzel szemben úgy látja, hogy már érzékelhető némi változás a használtautó-árakban. Bár való igaz, hogy nem következett be olyan mértékű csökkenés, mint arra sokan számítottak - mutatott rá.