Megmutatták a sportos Twingót

2016.06.06. 17:13

Bár a Twingo harmadik generációja lassan két éve van piacon, de a Renault csak most készít belőle mérgesebb változatot. Pedig a hátsókerék-hajtású modell a kezdetektől kiváló lehetőségnek tűnt egy sportos városi kiskocsi bemutatására.

A GT az erősebb, turbómotoros Twingón alapul, de húsz lóerővel erősebb, és határozottan sportos futóművet kapott, megengedőbb ESP hangolással és változó áttételű kormányművel. A gyáriak szerint így sokkal kiszámíthatóbb az autó kanyarban, és jobb lett az úttartás is – cserébe nyilván elvész a kényelem egy része, de egy sportos modellnél ez természetes. A 110 lóerős csúcsteljesítmény és a 170 Nm-es maximális nyomaték eléréséhez nem csak a turbónyomást csavarták fel, de áttervezték a szívórendszert is.

Kívülről a csíkozás, dupla kipufogó, a 17 hüvelykes alufelnik és az autó bal oldalán kialakított légbeömlő jelzi, hogy ez a legsportosabb Twingo, illetve új színt is kevertek az autóhoz, piment orange néven. Ez utóbbi persze nem kötelező: lesz ezüstszürke, fekete és fehér kivitel is.

Az a tény, hogy nem az RS típusjelzést használják, hanem a GT-t, arra utal, hogy a Renault-nál meghagyták egy még erősebb változat bemutatásának lehetőségét, de az az érzésünk, ez a kivitel sem lesz rossz, bár a gyáriak egyelőre nem részletezték, hogy mire is képes az újdonság. Talán az élő bemutatóra tartogatják az információt, amelyre a Goodwood Festival of Speeden kerül sor a június 23-26-ai hétvégén.