Indulhat a VW Passatok visszahívása

2016.06.07. 06:20

Valamikor kora tavasszal akadt meg a csalószoftveres Volkswagen Passatok visszahívása Németországban, amit a hatóság csak most enged folytatni.

A német közlekedési hatóság, a KBA szerint az átalakítások nyomán érezhetően nőtt az autók fogyasztása, így nem engedték, hogy a Volkswagen folytassa az akciót. Ám úgy tűnik, mostanra sikerült megoldást találni a problémára, így 800 ezer, kétliteres dízellel eladott Passat, Passat CC és Eos visszahívása kezdődhet meg hamarosan. Ezzel a döntéssel lendületet kaphatnak a visszahívások, de a több hónapnyi csúszás azt jelenti, hogy az év végéig aligha végeznek az Európában eladott mintegy 8,5 millió VW, Audi, Seat és Škoda visszahívásával. A gyáriak nemrég közölték, hogy eddig mintegy 50 ezer autó javítása történt meg.

A Volkswagen eleve a kétliteres motorok visszahívását tartotta sürgősebbnek, és ezeket végzi elsőként. Így várhatóan az 1,6 és 1,2 literes TDI motorok visszahívása tolódik a jövő évre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.