Zuhan az új Top Gear nézettsége

2016.06.07. 13:52 Módosítva: 2016.06.07. 14:21

Múlt vasárnap vetítették az új, Clarkson-mentesített Top Gear második adását Nagy-Britanniában, és a nézettségi adatok szerint a világ legismertebb autós műsora az új gárdával nem muzsikál valami fényesen.

Az első adást még 4,4 millióan nézték, de a Chris Evans vezette műsor második része már csak 2,8 milliós nézettséget produkált. Ez több mint 36%-os visszaesést jelent, igaz, a műsor legvégén mértek 3,3 milliós nézettséget is, ami csak 25%-os nézettség-csökkenés. A műsor egyébként már az első epizóddal is jócskán elmaradt a tavalyi évad számaitól: a Clarkson-Hammond-May trió az első két epizóddal 6,41 millió, illetve 6,56 millió nézőt vonzott, azaz úgy néz ki, a BBC egyik legismertebb műsorának nézettsége hihetetlen sebességgel olvad az új gárda kezében. Chris Evans, aki az új műsor vezetésére vállalkozott, egyelőre annyit írt, hogy a nézettségi adatok semmit nem számítanak, és aki ezeknek hisz, az a múltban él.

Az igazság pillanata persze akkor jön el, ha Clarksonék műsora, a The Grand Tour, amelyet az Amazon Prime-on lehet majd megnézni, szintén látható lesz, és kiderül, azt hányan követik majd nyomon. Van egy olyan érzésünk, hogy sokan keresik majd ott a BBC műsorából hiányzó minőségi tartalmat.