Lemondott Osamu Suzuki

2016.06.08. 12:34

A Suzuki fogyasztási balhéja elkezdte szedni áldozatait. Osamu Suzuki lemondása nem az egyetlen, a cég alelnöke, Osamu Honda is bejelentette, hogy visszavonul.

Amióta kiderült, hogy 2010 óta a szabványnak nem megfelelő módszerrel mérik a kisautók fogyasztást a Suzukinál, komoly botrány van kialakulóban, amely most már a cég vezetésében is szedi áldozatait. A múlt héten nyomozók tartottak házkutatást a cég központjában, és bár egyelőre semmit sem tudunk arról, hogy mit találtak, a szinte kötelező lemondási hullám megindult a cégnél. Az persze egyértelmű, hogy Osamu Suzuki egyelőre marad a cég élén, és még az sem biztos, hogy a cég közgyűlése a hónap végén jóváhagyja a lemondását a vezérigazgatói posztról, de a kötelező gesztust megtette.

Osamu Suzuki visszavonulása egyébként legalább egy évtizede téma – messze ő az autóipar legidősebb csúcsvezetője – és tavaly úgy tűnt, átadná a vezetést fiának, Toshihiro Suzukinak, de úgy néz ki, azóta is nélkülözhetetlen része a cég döntéshozatali struktúrájának. Nehéz elképzelni, hogy a formális lemondás azt jelentené, a jövőben kisebb szerepet vállal majd a Suzuki irányításában.