A Mercedes is terep-kombit tervez

2016.06.10. 12:10

Eredetileg terepjárók helyett találták ki a magasított, körbeműanyagozott kombikat – a műfajt az Audi, a Subaru és a Volvo terjesztette el – de mostanra külön rajongótáboruk van. Nem csoda, hogy a Mercedes is beszáll, hisz összkerék-hajtású kombija van – ez manapság szinte már kötelező a nagy kombik mezőnyében – csak a dekorációt kell elkészíteni az új E osztályhoz.

Az információ hivatalosnak tekinthető, egyenesen a Mercedes főmérnökétől érkezett. Michael Kelz azt is elkottyantotta egy interjú során, hogy 2017-re készülhet el az Audi A6 Allroad riválisa. A Mercedes ezzel a lépéssel a kombi nagykocsik térvesztésére válaszol: nyilván azt remélik, hogy egy SUV-szerű változattal jelentősen növelhetik a kombi eladásait. Azt persze nehéz megítélni, hogy egy ilyen magasított kombi mennyiben jelenthet házon belüli konkurenciát mondjuk a hasonló méretű és azonos műszaki alapú GLE osztálynak.

Mindenesetre ez legalább az ötödik E osztály változat lesz a kínálatban, hisz a szedán és a kombi után várható a típusból kupé és kabrió is.