Rajzokon a Škoda Kodiaq

2016.06.15. 14:01

Bár tudjuk, hogy az ősszel érkező új Škoda SUV és a Seat Ateca nem sokban különbözik majd – hisz egy gyártósoron is készülnek – a Kodiaq vázlatairól kiderül, hogy hol tér el mégis a két autó egymástól.

Apróságokról van szó, például a Škoda oldalablak-sora két egyszerű szögletben végződik, míg a Seatnál az alsó sarok szép nagy letörést kapott. Mintha a hátsó lámpák formáján is változtattak volna a Škodán, és persze egész más az orr-rész kialakítása. Viszony a frontkiképzés mintha egy az egyben azonos lenne a korábbi Vision S tanulmányéval. A gyáriak nem is csinálnak belőle titkot: a jövőben a legtöbb Škoda efféle orrkialakítást kap majd. Az azonban a vázlatok alapján is nagyon feltűnő, hogy a felsorolt részleteken túl milyen erős a hasonlóság a Seat városi terepjárójával.

Műszaki téren sem várható nagy meglepetés: a megszokott szabvány VW motorok és váltók várhatók a szabványos MQB platformra épített autó orrába, és persze a más modellekben már bevált Haldex-fazonú összkerékhajtás a drágább változatokba. Várható egy konnektorról tölthető hibrid változat is, de ezt várhatóan csak később mutatják meg, a bemutató után hónapokkal.

A Kodiaq az őszi Párizsi Autószalon egyik újdonsága lesz, de nem csodálkoznánk rajta, ha a Škoda már a szalon előtt bemutatná a típust, talán még valamikor a nyár folyamán.